tisdag 5 februari 2008

herregud

Pärlan är hel igen! Herregud va skicklig han är Kike! Insåg i söndags att jag inte kan ett skit om bilar. Jag åker omkring i en jättesak som bara gör precis som jag säger (oftast) utan att jag har en aning om hur den gör det. förlåt pärlan jag vet att du inte är en sak. en personlighet såklart. jaja iaf. Min poäng är att jag utmärkt kan hantera en bil när den är hel och fungerar (utmärkt och utmärkt... hyfsat iaf). När den pajar är jag helt lost. Det ströööömmade ut kylarvätska ur pärlis. jag hade ingen aning om varför. jag hällde i mer och det rann ut mer. Tittar på påfyllningen av kylaren ser inget fel där. Papps upplyser om att det inte är där kylaren sitter. nehej. fel igen. När min bil pajar har jag absolutinteenjävlaskitaning om vad det kan vara för fel.


Här kommer en lista på fel som jag kan åtgärda på min bil. dvs. avancerade mekningar jag kan göra:


1. Tanka bilen när den stannat av soppatorsk. Förmodligen tar det en stund för mig att koppla den klarröda punkten min bensinmätare pekar på har ett samband med att min bil slutar gå.


2. Fylla på spolarvätska när den tagit slut. Detta brukar ske inom åtminstone 4 månader sedan problemet upptäckts. Kör dock på känn när det ska blandas. Funkar bäst så. Har bara varit nära att fylla på spolarvätskan i kylarvätskegrejen nån enstaka gång.


3. Byta säkring när mitt baklyse ÅTERIGEN har pajat. Det ni! trodde ni inte!


4. Eltejpa upp lamporna bak som gör att mina säkringar går hela tiden.


5. Kolla olja. Brukar jag göra säkert en gång om året.


6. Fylla på kylarvätska. Brukar jag göra när jag upptäcker att motorn varit faaarligt nära rött ett tag.


7. Öppna motorhuven. Gör man på en vit inte alls tydlig spak.


8. Skrapa rutorna. Kanske inte räknas till meknik förresten....



Jaha. se där. det var vad jag klarade av. herregud va impad jag blir av folk som kan mer!

Inga kommentarer: